Före eller efter Elmia

10.08.2014 21:05

Nu har det gått en vecka sedan vi var på det stora hund evenemanget på Elmia i Jönköping tre internationella utställningar samma helg. När man tidigare i år relaterat i tid så har det varit före eller efter Elmia, nu är det definitivt efter. Vi åkte på Torsdagen med husbil och sju hundar lastade  och mycket grejjer det går åt lite till hundarna. Hagar, burar, tält, vagn och trimbord mm.. Vi hade goda vänner med oss Anna-lena och Sören de hade åkt lite tidigare men vi träffades på vägen och tog en fika. Tillsammans så hade vi tio hundar med oss ett redigt hundgäng när vi var ute och gick. När vi kom till Elmia och checkade in husbilen fick vi även visa vacc. intyg på hundarna sen var vi ju inne på utställnings området, bra behövde inte visa mer på hela helgen. Vi fick bra platser till husbilarna hörntomter mot Vättern så vi hade bra utsikt.

Dag 1 Fredag vi ställde Benjamin, Eddie och Polly. Benjamin fick excelent, Eddie excelent och CK vann championklassen och slutade som tredje bästa hane. Polly fick excelent och CK vann öppen klassen och blev fjärde bästa tik hon fick även cacib.

För Sören så var det premiär med det här med utställning han fick gå till tax ringen själv för Anna-Lena skulle visa sin Pappis i en annan ring. Det gick bra det var bara det att en domar aspirant (kvinnlig) var med den andra kvinnliga domaren i denna ring. Inget konstigt egentligen men när domaren säger till Sören "och så tar vi en trekant" blir han helt ställd, ha,ha,ha Taxen den lille Sparven blev BIR valp så det gick bra, vi hade roligt åt detta hela helgen.

Dag 2 ställde vi Eddie och Polly. Eddie samma som dag 1 men andra bästa hane, Polly också lika men kom inte med i bästa tik. Taxen BIR valp även denna dag.

Dag 3 ställde vi Eddie, Brunis och Polly. Eddie kom inte med i bästa hane denna dag. Det gick desto bättre för Brunis han tävlade som veteran fick excelent och Ck i bästa hane så tog han fjärde platsen. Det var bra gjort den hane som vunnit dag 1 och 2 kom inte med men det gjorde Brunis. Polly fick bara excelent denna dag inget ck fast hon vann öppenklassen, lite snålt av domaren.

Brunis fick tävla i stora final ringen bland alla andra veteraner men det var många och bara fyra plockas ut, men han fick visa upp sig iaf.

Söndagen går mot kväll och det blir dags för hemfärd det gick bra men det var jätte varmt. Skönt när man är hemma och allt gått bra både  ed resan och här hemma. Min mamma var hundvakt men det hade gått bra min bror och svägerska bor ju grannar med oss det känns ju tryggt både för oss och hundvakten.

Nu laddar vi för nästa utställning det blir Norrköping men sedan blir det lite uppehåll blir lite andra aktiviteter om helgerna framöver.

Kontakt

Kennel-champex-s www.mittelspitz.se, www.champex.se, www.mittelliv.se 0723266522