Blogg

21.11.2020 12:49

2020 började med att vi fick en kull med valpar föddes 13 januari och levererades i Mars. Vi behöll en tik Na-Thalie hon är svart är i skrivande stund 10 månader. 

Det har ju inte hänt så mycket detta konstiga år inga utställningar det är ju vårt stora intresse så lite tråkigt år. Det har fått bli små dagsutflykter med husbilen och ett gäng hundar Södra Öland har vi hunnit med att besöka 3 gånger mycket trevligt. Sista utflykten blev nu i November med husbilen så nu ska pärlan in i vintervila på logen.

Men vi ser nu fram emot att kanske få en kull valpar mellan jul och Nyår vet inte ännu om det blir något är 4 veckor på tisdag. Hoppas verkligen det blir valpar kombinationen Dazzling Flash och Champex har ju tidigare givit kanonhundar. Vi får hoppas att vi alla håller oss friska och slipper Coronan.

11.02.2020 13:23

Har helt missat detta år men lite hände i allafall.

Vi var i Danmark närmare bestämt Roskilde där blev T-Mimmi Dansk Champion och Brunis var med och han blev Dansk Veteran Champion. Ena dagen fickk Lennart visa upp Brunis i två extra varv alla andra fick stå stilla. Domaren var så imponerad av hans rörelser snart 14 år gammal.

Liam var på sin första utställning i Sverige närmare bestämt Hässleholm det var 26 eller 29 anmälda tror jag. Han vann allt och blev Bäst I Rasen alla runt ringen undrade var kom han ifrån ingen hade sett honom innan.

I Augusti var vi i Ronneby där blev Toblerone (Brunis) Bästa hane och BIM snart 14 år gammal.

September månad åkte vi till Åland Liam blev andra bästa hane och reserv cert och reserv cacib. Toblerone var med igen han blev Bästa hane och Bäst I Rasen fick sitt Finska Cert och blev nu Finsk Champion snart 14 år gammal. Även denna domare som var från Japan var så imponerad av honom och hans ålder.

Nästa stora händelse var Hundmässan i Stockholm. Den det gick bäst för var Toblerone  denna dag fyllde han 14 år av 21 hanar var det 6 st som fick excellent och ck och han var en av dom. Han blev( 5a) är ju bara 4 som placeras han blev Nordisk Veteran Vinnare 2019. Den domaren en finsk var så imponerad av honom hans rörelser och fina skick och otroligt fina tänder all heder åt ägarna hoppas han kommer nästa år också skrev han i kritiken.

Och så blev det GOD JUL och GOTT NYTT ÅR.

05.01.2019 12:36

Nu uppdaterar vi lite för resten av 2018 .

I Juni månad hände inget som var hade med hundarna att göra men vi var på bröllop en brorsdotter som gifte sig. Vi var Skeda kyrka och resten av bröllopsfestligheterna hölls på Bjärka Säby gamla slottet.

Nästa månad  16 Juli kom lilla Smilla ( Fairdogs Aroma) in i våra liv en svart och vit mittelspitz tik hon var 3 månader. Hon var så härlig badtokig fick en egen pol som hon kunde bada i. Jag har ju alltid önskat mig en skäckig häst men har inte blivit någon. Men nu har jag en skäckig hund  färgen kallas  för particolour jippi hon är jättefin.

Vi åkte till Ronneby på utställning det är alltid 2:a helgen i Augusti campade en natt på fotbolls planen där i brunnsparken. Det är alltid trevligt i Ronneby utställningen är inne på brunnsområdet så det är väldigt fint där.

Den hund som det gick bäst för var gamle Bruni (Toblerone) han blev bästa hane bästa veteran och BÄST I RASEN. Han tävla sedan i final i Veteran  Bäst in Show där alla gamlingar i olika raser möts. Han var äldst av alla det talade speakern om för publiken och han blev BÄST IN SHOW VETERAN trea det är fyra som plockas ut. Det var ju jätteroligt han fyllde 13 år nu i December.

Helgen efter 18-19 augusti var det dags för utställning på Danska ön Bornholm. Vi åkte fredagen  med båt från Ystad till Rönne och vidare sedan till campingen där. Lördag blev Brunis bästa hane och bästa veteran och BÄST I RASEN Carinas L bruna tik blev Bästa tik. Det var även premiär för Smilla och Liam dom tävlade i Baby klass Smilla blev BÄSTA BABY VALP så hon och Brunis fick tävla i final Brunis två gånger. Det blev precis samma resultat andra dagen den lilla Smilla var helt suverän så duktig liten hund. Vi hade bra väder nästan lite för varmt och soligt bräne mig som vanligt.

Vi gjorde lite utflykter Lördag, Söndag och Måndag det finns mycket att utforska på denna ö. Vi var bla. nere i Haslö där vi gick promenad med hundarna sedan var vi inne på en liten fiskrestaurang och åt.  Det var fisk buffe så mycket gott det fanns där kommer vi att åka dit fler gånger. Vi var även och tittade vid Helgedoms klipporna och tittade man blev helt fascinerad och svag i benen men det var fint. Var också uppe vid Hammerhus och tittade det är en stor gammal Borg sevärt. Vi åkte hem på Tisdag förmiddag och var hemma i Småland framåt kvällen min syster och mamma var hundvakt åt hemavarande hundar.

Nästa utflykt blev till Öland och Böda där vi campade två nätter det gick inte så bra med hundarna jo Brunis blev BÄSTA VETERAN och WILLE fick ett CERT det var NILS MOLIN honom tyckte Wille om. Polly blev andra BÄSTA TIK  och Mimmi fjärde BÄSTA TIK. Vi hade trevligt Sören och Anna-Lena var med fast dom inte ställde hund.

Vid Alla Helgons Dag var det utställning i Växjö och vi var där på Söndagen. Brunis BÄSTA VETERAN Hane två med CK. Polly BÄSTA TIK TVÅ bästa tik etta blev en DOTTER till EDDIE.

Sista utställningen blev i Stockholm vad vi nu skulle dit för den domaren tyckte inte om mycket. Har nog aldrig varit med om en domare som delat ut så många VG. Så slut på detta år tar nya tag framåt våren. GOTT NYTT ÅR .


23.05.2018 17:14

Herre gud, det var länge sedan jag skrev något här inte sedan 2016.

Förra året 2017 hände väl egentligen inte så mycket men vi fick i allafall till en liten valpkull. Det blev tre små svarta tikvalpar. En av dessa behöll vi det är lilla Jinnie en flyttade till Påskallavik och en till Norge.

Vi köpte även en hund Lilla Tina (Dazzling Flash Tiny) en svart liten goding.   Vi var på lite utställningar men inte så många som vi brukar åka på och det gick väl skapligt.

Nu blev det nytt år 2018 vi parade några tikar så det föddes valpar i Mars. Totalt blev det 8 valpar i skrivande stund har vi 2 valpar kvar den ena håller vi på lite men den andra en svart hane är till salu.

Den 20 Maj i söndags var vi på utställning i Hässleholm åkte dagen innan så vi övernattade på campingen som ordnas vid utställningen en natt. det gick skapligt Wille fick bra kritik av den rätta domaren men sedan tog en domaraspirant över och det gick inte bra. Han fick ett sufficient. Toblerone var med i veteranklass fick excellent och Ck placerade sig som tredje bästa hane jättebra 13 år gammal. Lilla Tina ställdes ut för första gången i juniorklass det var även första utställningen för henne. Det var mätning först för Tina det gick bra 34,5 cm. Hon fick excellent och placerade sig som trea i juniorklass. Det var bra för att vara första gången hon skötte sig jättebra.

Ja just det höll på att glömma vår älskade Jim har flyttat upp till stora blå gjorde det förra veckan han blev 17 år och 10 månader.

26.11.2016 20:15

Det är otroligt vad tiden går är ett halvår sedan jag skrev något här sist. det har varit ganska lugnt inga mer döda hundar iallafall om tur är. Vi var hemma hela sommaren och första utställning efter Vejjen blev Gotland x 2.

Fredagen den fjärde Augusti skulle vi med färjan i Oskarshamn 18,30 vi var färdiga i god tid skulle möta upp Anna-Lena och Sören i Fliseryd ca. 16,15. Vi var färdiga att åka 16,00 allt inpackat och vi började åka vi har en liten egen väg ut till bygatan. När vi kommer ut till bygatan och ska svänga vänster börjar Lennart trampa frenetiskt på bromspedalen och utbrister DET FINNS INGEN BROMS. Som tur var gick det ju inte så fort så i med handbromsen och vända och köra hem igen. Jaha vad gör vi nu kommer vi iväg eller ska tillägga att det är vår ganska stora husbil det gäller på 3,8 ton. Ringer Anna-Lena och talar om läget och Lennart har krupit under bilen och börjat lufta bromsar och jag får börja att pumpa på pedalen. Ska vi hinna ska detta funka vi skulle ju vara tidiga för att få bra platser klockan är ju bara ca 16,30 nu. Det är ju tur att Lennart kan det mesta men han visste inte om detta skulle funka det var nåt med bromsoljan (jag kan ju inte sånt här).

Ringe Anna-Lena igen åk ni vi får se om vi hinner hoppas att vi gör det. Skam den som ger sig efter mycket om och men och många svordomar fanns det bromsar igen och vi åkte igen och den här gången funkade bromsen när vi kom ut till bygatan. Tjohho full sula mot Oskarshamn och vi hann innan grindarna stängdes, vilken jädrans pärs stackars Lennart.

Allt frid och fröjd och vi träffade vårt rese sällskap och åt ganska god mat i restaurangen. På Gotland när vi kom iland styrde vi kosan mot Kneipppbyn där vi skulle vara dessa dagar. Det var ju dubbelutställning och Brunis blev bästa veteran båda dagarna och även 3 dje bästa hane ena dagen. I-Zolde blev ena dagen bästa tik med cert och blev BIM. Bromsarna funkade hela helgen som tur var och även hem.

Fram och tillbaka till Ronneby blev det helgen efter där fick I-Zolde cert, bästa tik och BIM. Sedan blev det Böda i början av September (bromsarna funkar fortfarande) camping med husbilen. Toblerone blev bästa veteran, bästa hane och Bäst i Rasen.Ingen tik fick något. Efter detta blev det en tur till Åland i slutet av September Brunis blev bästa veteran och andra bästa hane blev slagen av en nio månaders junior.

Nästa mardröm blev när vi skulle till Herning i Danmark vi åkte på fredags morgonen vid nio tiden. Började bra hade ju god tid på oss vilken härlig dag ha, ha, ha. Lennart hade lagt på dubbdägg ifall skulle ju kanske bli snö.

Vi hade ju husbilen denna gång också skulle bli en härlig sista höstutflykt trodde jag. När vi kommer till västra sidan av landet och ut på E6 så går det bra ett tag men 1,5 mil innan Mölndal var det totalstopp det kröp fram knappt snigelfart ibland. Tiden gick vi skulle svänga av snart, vi hinner inte skulle vara senast 15,30 vid incheckningen vid terminalen. Ja vi skulle ju åka Göteborg - Fredrikshavn, kom upp en alternativ väg på GPS vi skulle spara fem minuter massa stoppklossar ute och det är ju inte så lätt att göra tvära svängar med 3,8 ton.

Lennart var i upplösnings tillstånd och jag alldeles tyst herre Gud vad är detta inte nu igen.Ska det alltid vara nåt när vi är ute nu. Men 15,38 körde vi genom porten det var fortfarande öppet det var fler som varit sena. Vilken jädrans pärs igen. Skönt vi kom ombord och kunde varva ner och Lennart lugna ner sig trodde han skulle få hjärtstopp.Det var ungefär 25 mil till Herning från Fredrikshavn åkte iland ca. 19,30 var framme ca 22,30 så det gick bra. Vi var på mässområdet så nära till utställningen.

Första dagen Eddie ut först championklass han ville inte alls svansen hängde och spänd som en pilbåge när domaren skulle känna på honom. Vad är nu detta, Brunis blev bästa veteran och 3 dje bästa hane och fick titeln Dansk Vinnare 2016 denna dag. I-Zolde fick bara vg hon ville inte heller visa sin fina sida, så är det bara ibland inget att göra åt. Dag två ställde vi inte Eddie han fick stå över, Brunis samma bästa veteran och blev Nordisk Veteran Vinnare 2016. Izolde inget denna dag heller. Det var skitväder hela helgen regnet bara öste ner. Efter utställningen på Söndagen så åkte vi till Rönde som ligger en bit ifrån Grenå så där låg vi på en liten trevlig camping sista natten. Båten hem på Måndagen 14,30 Grenå - Varberg åkte iland ca.18,30. Nu hade det ju snöat hemma en decimeter med snö så vi visste ju inte hur väglaget var. Men det var bra skulle enligt GPSen vara hemma 23,45 och det var vi faktisk. Det var bra vägar och lite trafik så Lennart kunde köra på bra, det var nästan bara när vi kom till Fliseryd som det var snö. Tack och Lov allt gick bra denna gång också, nu ska vi inte åka ut förrän till våren nu ska vi vara hemma och ta det lugnt. Glömde bort vi har ju fått en ny familje medlem Wille pille, Spetspatrullens Willamar vår nye förhoppningsvis avelshane.


14.06.2016 22:27

Maj månad blev både en glad månad och en sorglig månad. Benjamin blev sjuk började med svullen förhud och slutade efter ca 10 dagar med en död Benjamin cancer inte roligt alls.

Rasspecialen i Hässleholm blev däremot en glad tillställning. Vi åkte dit med husbil och bodde på den tillfälliga campingen vid utställningsområdet. Vi hade sex hundar med men bara fyra som skulle ställas ut. Eddie ville inte uppföra sig riktigt så han kom inte ens med i bästa hane, så kan det vara ibland. Toblerone blev bästa veteran, bästa hane och blev till slut BÄST I RASEN och BEST IN SHOW 2. Polly blev fjärde bästa tik och bästa tik blev vår lilla I-Zolde så hon blev BIM och BEST IN SHOW 4. Det blev ju även uppfödargrupp och där blev vi också BEST IN SHOW 1. En mycket trevlig dag måste jag säga och vädret var lagom.

Den nionde Juni åkte vi med husbilen till Danmark vi var två bilar härifrån Anna-lena och Sören var också med  Sparven skulle också ställas ut. Det var långt vi åkte vid tio på fm och var framme halv åtta på kvällen 62 mil. Detta var Torsdagen så Fredagen var första utställningsdagen. Polly blev bästa tik med cert, cacib så hon blev Dansk Champion och även Svensk Champion denna dag hon blev BIM. Vädret var kanon nästan lite för varmt på dagen men svinkallt på kvällen men vi satt ute väl påklädda och hade det trevligt.

Lördag dag två Polly samma resultat som dagen innan Bästa tik och BIM. Vädret lika som fredagen varmt på dagen och jätte kallt på kvällen. Det var ett bra område som vi campade på tillfällig camping ett stort idrottscenter. Det var knäpp tyst om nätterna hördes inget brukar annars alltid vara billjud eller som i Hässleholm tåg var tjugonde minut.

Söndag sista utställnings dagen, Polly samma som tidigare bästa tik och BIM. det roliga var att denna dag fick I-Zam excellent och Ck och blev tredje bästa hane med reserv cert.

Taxen Sparvhök hade sin bästa dag på Lördagen då blev han bästa hane med cert, cacib och blev Bäst i Rasen. Han var den ende som fick in i stora ringen med sin husse.

Nu var det bara att gå tillbaka till husbilen och äta lite och sedan börja packa för hemresan. Vi kom iväg vid två tiden så det blev bra stannade ett par gånger och var hemma vid elva på kvällen. Allt gick bra det är skönt när man väl är hemma och inget hänt på vägen. Nu blir det inga utställningar på ett tag får bara bli någon dagsutflykt när vi är lediga.

22.04.2016 20:58

Nu är det vår men värmen vill inte infinna sig riktigt men den kommer. Det är lugnt på hundfronten förutom att det är löp. Vi har nu äntligen fått till en parning och det är lilla söta Hottie. Pappan till de kommande valparna? Den karamellen suger vi på ett ett tag till.

03.02.2016 20:29

Det är ett tag sedan jag skrev något lte svårt att hinna med ibland. Det har väl inte hänt så jätte mycket det går sin gilla gång. Hundarna mår bra även gamle Jim han pinnar på 15 år ocIh 6 månader har han fyllt. Lilla Izolde har fyllt 2 år ska börja att ställa ut henne i vår. Hon är inte utställd någon gång ännu i Sverige i Danmark har hon ett cert och ett BIM. Vi tar lite paus nu vi hoppar över Malmö utställningen i år väntar tills det blir ute istället. Längtar tills husbilen kommer ut det blir lite roligare och mysigare då. Har även tänkt att ha lite valpar i år det blir ju tre år sen sist.

20.12.2015 20:48

Idag har vi varit i skogen och huggt julgranen,, Hottie, Polly och Skrållan var med.

02.10.2015 16:24

Det var ett tag sen sist det som hänt är bland annat detta. Vi var i Ronneby på utställning det är alltid andra helgen i Augusti. Den som det gick bäst för var Cornelia som blev bästa tik och BIM. Efter detta så blev det dags att åka till Bornholm på tvådagars utställning. Det var första gången vi åkte dit så lite nytt och lite spännande var det.

Vi bodde på camping i Rönne vi hade husbilen med oss så det blev jättebra. Världens finaste sandstrand låg i anslutning till campingen där blev det både morgon promenad och kvälls promenad härligt. Utställningen var bara några minuters väg från campingen så det gick lätt att komma dit. Benjamin blev första dagen Dansk Champion då han tog certet han blev även BIM. Andra dagen gick han i championklass bnlev bästa hane och BIM. Vi åkte även runt lite på ön och det var många jätte mysiga små ställen. Det kommer att bli fler gånger vi åker dit det gav mersmak.

Första helgen i September var det i år dags för Böda utställningen så vi åkte dit redan på fredagen spetsarna var sedan på Söndagen så en fridag blev det. Toblerone blev bästa veteran 10 år är han i December han blev även bästa hane totalt och även BÄST I RASEN. Cornelia blev andra bästa tik kunde ju gått bättre man vill ju vinna allt. Det blev Hederspris på vår uppfödargrupp sånt är kul. Sedan var vi iväg åt Åland där blev det inga större vinster det gick till Finland det var också Finsk domare som var väldigt snååål. Vi hade det väldigt bra ändå dessa dagar det är skönt med lite lediga dagar man behöver nog det även om man inte tror det. vi var på utflykt till Bomarssund och Stallhagens bryggeri och en sväng till Mariehamn.


12.07.2015 10:20

Sommarens största svenska hundevenemang är nu över. På Torsdagen efter att våra två hundvakter installerat sig åkte vi mot Tvååker i Halland. Vädret kunde varit bättre från Växjö och tills ett par mil från Tvååker regnade det och värme på jag frös. Det är nog första gånget det behövts värme i Juli månad i bilen.

När vi kom fram till slutmålet var det parkering med husbilen ni kan tänka er efter allt regn och en åker hur det var. Många körde fast med en gång och fick hjälpas loss vi hittade en plats och Lennart sa får se om vi kommer loss när vi ska hem.Platsen bredvid oss förblev tom då många fastnade där så det kan bli. Kvällen och natten full storm så det gällde att allt var fastsurrat Lennart fick gå ut en gång på natten och kolla det blåste och slet i bilen som bara den men allt klarade sig.

Det stillnade lite sedan på morgonen som tur var. Vi var första ras i ringen det började kl.9 så det blir alltid lite stressigt vi gick in straxt före kl.7 och satt upp tältet. Eddie var 6:e hund in han blev 5:e bästa i championklass han ville inte riktigt vara med denna dag. Lilla Polly fick bara ett VG men all hennes päls låg hemma i soptunnan så hon var ju inte så fin men så är det vår ras fäller ju två ggr/år. Cornelia däremot föll domaren i smaken hon fick excellent och Ck och blev bästa tik med cacib och slutade som BIM.Jippi, Jippi. Det var många tikar så många poäng.

Nästa dag Lördagen var vädret betydligt bättre sol och värme, härligt. Idag känns det bra sa Lennart Eddie var på bättre humör så det bådade ju gott. Idag var det Eddies dag han fick excellent och Ck vann championklassen och blev sedan bästa hane totalt och BIM, Jippi, Jippi. Sedan Pollys tur hon fick idag excellent men inget Ck. Cornelia fick även idag excellent och CK hon vann championklassen och blev sedan tredje bästa tik. Den tik som vann idag blev trea igår så ombytta roller.

Nu tillbaka till husbilen för att packa in allt det är lite prylar man har med sig som ska stuvas in i garaget. Det är Lennarts syssla så det blir rätt han har ett packsystem.Som tur var hade en bil framför oss flyttat så vi kunde köra ut framåt och slapp backa i den mjuka åkern sakta och säkert taxade Lennart ut bilen den väger ca 3850 kg med packning.Det gick bra vi kom iväg skönt, vi stannade sedan i Bredaryd för att rasta hundar och laga lite mat. Vi var hemma vid halv åtta tiden så allt gick bra och det hade gått bra hemma också.

Nu får det vara lugnt ett tag med hundutställningar men man är rätt nöjd efter två utställningsdagar. Det lite tråkiga som hänt är att Isa-Dora 16 år och en månad fått lämna in hon blev dålig och i sällskap fick hon sin vän Kim 15 år och 6 månader som också blivit lite skruttig med all rätt när man är så gammal. Så två nya stjärnor tändes på hundhimmelen i Tisdags.

08.06.2015 22:30

Den 3;dje Juni hade vi en stor dag här hos oss vår tik Champex´s Isa-Dora fyllde 16 år. Tror nästan att hon är Sveriges äldsta mittel. Den

2 Juni fyllde Lill Mimmi och Benjamin 7 år och Sveriges Nationaldag den 6 Juni fyllde Cornelia 7 år. Denna dag var vi i Norrköping på ut-

ställning Eddie blev Bäst I Rasen och Cornelia slutade som 2;a Bästa tik.

Livet flyter på här i Grimhult det går sin gilla gång som man säger. Vi har inga projekt på gång inte ens en valpkull men ska para bara

rätt hund löper. Vi får hoppas det blir lite varmt och skönt snart har varit lite dåligt med det.

29.04.2015 23:28

Förra helgen så var vi i Danmark vi åkte vid 12 tiden på Fredagen. Vi gjorde ett stopp med hundrastning och fika vädret var jätte fint soligt och varm.

Det är alltid lite spännande att åka över bron och hålet in i under vattnet. Allt gick bra när vi kom till Roskilde passade vi på att gå in i en Kvickly

affär stor skillnad på sortiment mot vår coop affär. Mot utställnings området sedan tyvärr fanns ingen gräsplats kvar trots att vi bokat tidigt  så vi

fick stå på grusplanen i år också. Fram med alla grejjor burar och hagar och grillen Lennart tände den med en gång för vi var jätte hungriga. Det började duggregna lite på kvällen men det var ändå hyfsat väder.

På Lördagen var vi sist i ringen så vi behövde inte jäkta på morgonen det är ju skönt. Det var ingen värme precis fick vara rejält påklädda för det

var svalt och blåste lite.

Först ut bland mittlarna i svart/brunt var Izam han fick ett vg idag, sedan var det Pollys tur hon fick excelent, ck, cert och cacib och blev BIM.

Benjamin var först ut i övriga färger och han fick ett excelent men inte mer.

Hem till husbilen för att äta och vila lite men vi somnade och vaknade inte förrän halv sju hundarna var också trötta. Dags för rastning och sedan på

 med köttet på grillen det var inget väder att sitta ute i så in i värmen i husbilen.

På natten till Söndagen så började det att regna och det små regnade sedan resten av dagen. Denna dag var vi tidigt i ringen I-Zam först ut igen

Lennart visade honom idag. Han fick excelent, ck, cert och blev BIR. Polly fick excelent men inte mer idag han tyckte hon var liten och inte riktigt

kvadratisk. Benjamin fick däremot excelent, ck och reserv cert och blev 3 dje bästa hane, lite snopet att bli snuvad på certet han står ju för championat.

Hemfärd vi stannade inte tills finalerna I-Zam skulle ju varit med men vi struntade i det. Det är skönt att komma iväg hemåt det är ju några timmar att köra. Glömde att I-Zam fick en inbjudan till Crufts i England nästa år.

Allt gick bra på hemvägen och det hade även gått bra hemma med resten av hundarna, hästarna och katterna och hundvakten mådde bra.

 

06.01.2015 18:50

Idag blev det en skogstur med några hundar. jag blev så sugen på varm choklad och det kan ju bara avnjutas i skogen eller hur. Det var ju jätte härligt väder och vi gick ända upp till där stentornet stod förut ni som vet. Där fick det bli paus och choklad drickande och vatten till hundarna. sedan var det bara att gå hemmåt. Vi såg slag efter en stor älg inget annat i djurliv. Känns skönt när man kommer hem och hundarna var trötta.


03.01.2015 21:41

Ja då var det ett nytt år igen det går fortare och fortare tycker jag, Nu är det 2015 och detta år blir ett jätte bra år tror jag det ser fint ut 2015. Vi har jubileum det är 20 år sedan vi köpte våra första MITTLAR det var ju 1995. Vi får fira hela året godis och bubbel när vi ses på utställningarna. Vi planerar att ha någon kull eller kanske två i år vi hade ju inga valpar förra året. Vi får se hur det faller sig med löpen det måste ju passa in också i övriga livet. För er som inte läst så gå tillbaka lite i bloggen här och läs stycket som heter Mittelliv där står lite om hur det började.

20.12.2014 21:26

Idag så har lille I-Zack flyttat till sin alldeles egna familj. Han var och provade förra helgen Lördag till Söndag kväll. Det är ju bra att kunna göra så för då är ju hunden lite van när han kommer för gott sedan. Det blir nog jätte bra och han är en sådan pigg, och otroligt glag hund så det går bra. Det måste ju vara roligt för honom att få en egen familj som bryr sig om bara honom. Annars är det lugnt vi har klätt granen ikväll ska julpynta lite imorgon på förmiddagen sen blir det jobb Söndags öppet.

09.12.2014 22:22

Det är ingen vanlig dag i dag, det är en stor dag. Såhär är det det är Kimberlies 15 års dag. Nu har vi två riktigt gamla damer Isa-Dora 15,5 år och nu då Även Kimberlie 15 år. Nästa gamling är Jim som är 14,5 år sedan kommer de andra i olika åldrar neråt. Det är ganska lugnt händer inte så mycket de minsta valparna fyllde ett år 21 November. Vi får  försöka få till en valp kull nästa år någon gång får se hur det faller sig med löpen. Imorgon får jag nog börja med någon av hundarna som ska med till Stockholm vi ska ha med 5 hundar.  Det kommer att bli en del tvättande, borstande, fönande mm. alla måste bli riktigt fina.

03.10.2014 20:32

Nu äntligen ska jag skriva lite det var ju ett tag sedan. Det har varit jätte mycket nu hela September det har varit öppet hus och utbildning hos en av våra grossister. Sedan var det ju Lennarts 60-årsdag en del planerande innan dagen D den 13 September. Denna dag den 13 skulle ju Lennart och jag vara lediga men blev ju väckta av larmet i affären straxt innan halv fem på morgonen. Kom på i bilen på vägen ner till Mönsterås, ja visst ja Grattis på födelsedagen Lennart. Det tog tid vi var inte hemma förrän kl. 10, så det blev lite bråttom att skala och koka potatis till salladen och städa det sista vi var ju tvugna att flytta om lite hundar också. Sedan sätta upp nät i trädgården så gästerna kunde gå in och ut utan att träffa på några hundar. Vi hann till och med att duscha och klä på ossså det gick bra, men det blev nog lite avslaget man tänkte ju på inbrottet i affären svårt att släppa det. Men det blev ändå en trevlig kväll med släkten och god mat.

Sedan var det dags för kusinträff ännu en lyckad träff alla var jätte nöjda och tyckte det var roligt. Det hade vi gjort bra Jag, Kristina, Maggan, Evald och Carina vi fick till och med en tack present för att vi ordnat detta, Tack. Vi var inte hemma förrän halv två på natten tiden går fort när man har roligt. Tack alla mina kusiner det var en rolig kväll.

Sedan var det dags för att åka utomlands till Finland fast bara till Åland (hundutställning). Vi åkte tidigt på Fredagen sex hundar hade vi med oss alla skulle inte ställas ut men ibland tar man med någon extra. Vi körde med husbilen tog i Norrköping av mot Strängnäs skulle köra över Uppsala istället för Stockholm. Det var mycket lugnare denna väg så det blev bra vi var uppe i god tid båten gick vid tre på em. Vi mötte där Majken och Lasse som skulle följa med på båt resan fram och tillbaks bara. Lite god mat blev det på båten och lite shopping så var det dags att gå iland. Sade hej då till syrran och Lasse vi skulle ju ses när vi kom tillbaka igen då hos dem på Singö.

Vi bodde på camping bara 300 m från utställnings hallen så det var nära och bra. På Lördagen åkte vi runt lite på Åland utställningen var inte förrän på Söndagen så en ledig dag, härligt. Vi var bla. vid Ålands enda slott Kastellholm och sedan på Mikael Björklunds restaurang Smakbyn. Där åt vi lite sen brunsch det var gott och mat i massor. Tillbaka till campingen nu skulle det borstas hundar mm. så de var fina till morgondagen.

Söndag morgon vaknade ganska tidigt men vi hade ingen brådska vi var sent i ringen tror det var 63 hundar innan Niro skulle in. Vi hade domarbyte hon var väldigt petig alla tänder räknades alltskulle vara perfekt. Niro fick excelent men inte ck, Cornelia fick vg, var inte i domarens smak och lite pälsfattig. Detta var svart och brunt går ju som olika raser utomlands, det var en jätte stor finsk svart hund som vann (gigantisk). Benjamin fick också bara vg så nu var vi inte glada alls. Nu var det Skrållan kvar, Lennart sa säger kärringen nåt om några tänder då ska hon få höra ett och annat. Det gick bra hon våga de nog inte annat, Skrållan fick excellent, ck, cert, cacib och blev bästa tik och BIM. Hon blev då Finsk champion och Nordisk champion och internationell champion, hon är Dansk champion och Svensk champion innan, det ni. Tur vi fick något så vi blev lite glada igen.

Båten gick halv sju på kvällen finsk tid så vi var i Grisslehamn ca åtta. Mot Singö där vi skulle ligga en natt Lennart hade lite jobb där på en skorsten hos Majken och Lasse. Vid fyra tiden på em åkte vi hemåt med våra sex hundar de bara lade sig och sov i sina bura de var trötta. Samma väg hem som upp vid 22 tiden var vi hemma, vi hade varit borta fyra dagar herre gud så länge nästan lite hem abstinens. Skönt när man är hemma och allt gått bra både med oss, resan och hemma, hundvakt och djuren hemma.

24.08.2014 20:54

Ja idag har det verkligen varit en härlig dag soligt och varmt. Förra helgen var vi i Norrköping på Internationell hund utställning vi hade med oss tre hundar som skulle visas I-Zam, Polly och Eddie. Sen hade vi ju förstås några extra Benjamin, I-Zolde och Hottie.  Maria hade anmält Japp så de var också på plats denna dag.

I-Zam först ut och han blev BIR valp, Tack.  Eddie vann Championklassen och blev sedan bästa hane han slutade även som BÄST I RASEN Grattis till oss.

Idag har jag bara pysslat med djuren borstat hundar och tagit lite tandsten på några. Och så har vi gjort stor rengöring i stallet, Lennart hjälpte mig att mocka ur boxarna ( det är stora boxar ca. 12 kvadratmeter). Sedan har jag sopat och borstat och torkat med såpvatten och putsat fönster och bytt gardiner. Så nu är det fint och luktar gott. Lennart har målat på utsidan så det luktar Falu rödfärg också. Vi avslutade dagen med grillning och god mat, och nu sitter vi inne vid tven och jäser.

 

10.08.2014 21:05

Nu har det gått en vecka sedan vi var på det stora hund evenemanget på Elmia i Jönköping tre internationella utställningar samma helg. När man tidigare i år relaterat i tid så har det varit före eller efter Elmia, nu är det definitivt efter. Vi åkte på Torsdagen med husbil och sju hundar lastade  och mycket grejjer det går åt lite till hundarna. Hagar, burar, tält, vagn och trimbord mm.. Vi hade goda vänner med oss Anna-lena och Sören de hade åkt lite tidigare men vi träffades på vägen och tog en fika. Tillsammans så hade vi tio hundar med oss ett redigt hundgäng när vi var ute och gick. När vi kom till Elmia och checkade in husbilen fick vi även visa vacc. intyg på hundarna sen var vi ju inne på utställnings området, bra behövde inte visa mer på hela helgen. Vi fick bra platser till husbilarna hörntomter mot Vättern så vi hade bra utsikt.

Dag 1 Fredag vi ställde Benjamin, Eddie och Polly. Benjamin fick excelent, Eddie excelent och CK vann championklassen och slutade som tredje bästa hane. Polly fick excelent och CK vann öppen klassen och blev fjärde bästa tik hon fick även cacib.

För Sören så var det premiär med det här med utställning han fick gå till tax ringen själv för Anna-Lena skulle visa sin Pappis i en annan ring. Det gick bra det var bara det att en domar aspirant (kvinnlig) var med den andra kvinnliga domaren i denna ring. Inget konstigt egentligen men när domaren säger till Sören "och så tar vi en trekant" blir han helt ställd, ha,ha,ha Taxen den lille Sparven blev BIR valp så det gick bra, vi hade roligt åt detta hela helgen.

Dag 2 ställde vi Eddie och Polly. Eddie samma som dag 1 men andra bästa hane, Polly också lika men kom inte med i bästa tik. Taxen BIR valp även denna dag.

Dag 3 ställde vi Eddie, Brunis och Polly. Eddie kom inte med i bästa hane denna dag. Det gick desto bättre för Brunis han tävlade som veteran fick excelent och Ck i bästa hane så tog han fjärde platsen. Det var bra gjort den hane som vunnit dag 1 och 2 kom inte med men det gjorde Brunis. Polly fick bara excelent denna dag inget ck fast hon vann öppenklassen, lite snålt av domaren.

Brunis fick tävla i stora final ringen bland alla andra veteraner men det var många och bara fyra plockas ut, men han fick visa upp sig iaf.

Söndagen går mot kväll och det blir dags för hemfärd det gick bra men det var jätte varmt. Skönt när man är hemma och allt gått bra både  ed resan och här hemma. Min mamma var hundvakt men det hade gått bra min bror och svägerska bor ju grannar med oss det känns ju tryggt både för oss och hundvakten.

Nu laddar vi för nästa utställning det blir Norrköping men sedan blir det lite uppehåll blir lite andra aktiviteter om helgerna framöver.

30.06.2014 22:23

Jaha nu har ännu en månad gått och vi har inte haft vidare fint väder. Det var ju lite fint och varm innan midsommar men sen blev det skitväder rent ut sagt. Midsommar firade vi här hemma vi hade 25 årig bröllopsdag också vi skulle igentligen varit i Danmark men ställde in det och blev hemma.  Hundarna är det lugnt med Cornelia mår bra nu det har läkt bra. Söndagen vid midsommar helgen så hade Amanda och Bolle rymt jag begrep det var något när jag tittade ut brukar se svansen på Amanda men ingen denna dag. Gick ut och mycke riktig de var borta ut och leta. Jag gick neråt Bastugatan och tog vänster förbi brorsans och då fick jag se något ljust Bolle tur han är nästan vit så han syns. Där ute i majsen stod både Amanda och Bolle det gick två hästar där inne på åkern bredvid.  Bolle fick jag tag på tog min kofta runt halsen och började gå hemåt och Amanda följde med skönt en bit ja sen vände hon och sprang tillbaka. Det var inte mycket annat att göra än att gå hem med Bolle så det gjorde jag då kom även Lennart ut så han följde med och vi tog grimmor med oss. Men den jäkla Amanda ville inte bli fångad hon var bara intresserad av den ena hästen och det visade sig att hon var i högbrunst gamla skrället 29 år. Efter mycket spring hit och dit och en tur nästan ner till Jensens så bestämde hon sig för att själv gå hemåt och jag efter. Men hon tog en annan väg än den jag tänkt så hon hamnade på framsidan och gick mot bygatan. Jag gick hem och hämtade Bolle och gick ut med honom på våran väg så Amanda fick se honom så då kom hon och följde med hem. Hon ör lite galen den hästen när hon sätter den sidan till, nu är det lugnt det får duga med gamle Bolle tyckte hon nog till slut.

Idag har jag avmaskat alla hundar det gick till en bra penning lite drygt 1400:- men nu är det gjort. Igår var vi ute och prov åkte med några hundar som inte åkt i husbilen och de nya burarna vi var uppe vid Misterhult och Figeholm fikade där sedan rastade vi hundarna vid Em. Senare i veckan blir det hund vård ska putsa inför Ronneby utställningen hoppas det blir fint väder.

09.06.2014 22:16

Vi har haft många av våra hundar som fyllt,det började med Benjamin och Lill-Mimmi som fyllde 6 år den 2 Juni. Den 3 Juni var det  Isa-Dora som fyllde hela 15 år de ni är inte dåligt. Sedan blev det Sveriges National den 6 Juni och även Cornelias födelsedag 6 år blev hon. Den 6 Juni hade vi trädgårds kalas för alla hundarna med massor av godsaker och förstås hund öl jag hade spetsat den med lite extra vatten. Det var poppis vi var i lilla trädgården det gick vilt till ibland de höll på att välta både bord och stolar. Det var en jätte härlig dag med ljuvligt väder och vi och hundarna hade lite roligt en stund..

27.05.2014 21:25

Det är ett tag sedan jag skrev något här men det har inte hänt så jätte mycket. Det har varit löp, löp och löp och ett himla stimm på hanarna men det går. Vi var i Roskilde i Danmark helgen den 9 - 11 Maj det var dubbel utställning. Det var med vänner från Fliseryd de åkte ett par dagar innan oss och sedan möttes vi i  Roskilde. Det var skit väder hela helgen gick inte att sitta ute vi fick grilla och sedan äta i vår husbil den var störst. Lördags kvällen blev det ju att titta på Sanna och hejja på henne. Det gick bra på Lördagen Toblerone blev BIR (bäst i rasen) och Polly blev BIM (bäst i motsatt kön)  hon fick Danska certet och Cacib, Toblerone fick också cacib men han är ju redan CIB. Benjamin kom tvåa synd ville ju ha ett cert till då skulle han blivit Dansk Champion. På Söndagen blev Toblerone två och Polly fick bara Excelent inget CK, Benjamin fick bara Excelent inget CK. Vi hade trevligt trots dåligt väder på hemvägen passade vi på att shopa lite på Eko-hallen färden gick sedan hemåt och allt gick bra skönt.  Inga-Lill var hemma hos oss och var hund, katt och häst vakt. Nu i helgen som gick var vi i Eskilstuna på årsmöte och utställning i vår  rasklubb. Det blev helt ny styrelse lite yngre förmågor får hoppas det blir bra. Vi fick vårt pris på vinst rikaste tik 2013 det var ju Cornelia. Utställningen gick bra Eddie blev andra bästa hane och Toblerone tredje bästa hane. Toblerone blev även bästa veteran totalt bland både klein och mittel så han blev BIS veteran. Polly vann öppenklassen och Cornelia kom tror jag kom trea i champion hon var inte riktigt i form. Lilla I-Zolde kom fyra tror jag. Det var tre uppfödargrupper och där vann vår grupp vi hade två bruna och två svarta två hanar och två tikar rena färger och tydlig könsprägel. Sedan var det BEST IN SHOW där blev Toblerone fyra jätte kul. Vi hade gamle Jim med oss han är  så pigg han travade på bättre än många andra 14 år är han. 

15.04.2014 21:39

Mittelliv

Det hände sig för ganska länge sedan nu närmare bestämt 1992 då träffade jag en kvinna (hon hette Pia) i spetshundsgruppens final ring. Hon hade Svensk Lapphund och jag Samojedhund vi träffades lite då och då det var roligt att prata med henne. Vi brukade åka till kommer ni ihåg detta ställe Voxtorp utanför Laholm det var utställning där varje sommar den utställningen flyttades sedan till Alevallen i Halmstad och det är den som nu är i Tvååker.

Det var 1993 i Voxtorp som Pia sade att hon varit och sett denna fina ras Mittelspitz i England hos Kennel Rikarlo. Hon hade då bestämt sig för att importera några hundar men allt tar sin tid.Sedan blev det nytt år det blev 1994 och det var åter dags för Voxtorps utställningen egentligen ingen trevlig plats en åker bredvid ett jordgubbsland så man kunde tjuvplocka lite gubbar om man blev sugen. Men vi hade ganska kul på denna plats när vi skulle duscha åkte vi och gjorde det vid en skidbacksanläggning i närheten ibland åkte vi ner till havet vid Skummelövs Strand tror jag det hette för att bada. Vi hade vår gamla husvagn en Stil Master de lux på den tiden en riktigt fin vagn men den blev för liten med tiden. Denna gång då kom Pia till oss vid vår husvagn för att hälsa och sa kom med bort till min vagn så ska ni få se något, så det gjorde vi. Det visade sig då att hon fått hem sina Mittlar Sveriges första det var två tikar en brun och en creme färgad. Den bruna hette Rikarlo High Flyer (Happy) och den andra creme färgade hette Tymy Fascination (Tiffy), detta var ett så underbart ögonblick jag blev helt frälst när jag så dessa hundar och sa en sådan hund vill jag ha.

Så på den vägen är det jag beställde då omgående en valp för kanske leverans 1995 någon gång.

Den 29 September 95 var vi och hämtade lilla Mimmi ( Lappia Dancin´On The Ceiling) och gud vad söt hon var det fanns även en brun hane i den kullen han var så fin. Vi åkte hemåt men jag tror nästan det var samma vecka jag ringde och frågade om den bruna var kvar han hette Lappia Mr Bean och det var han. Vi åkte och hämtade hem honom också han var så mysig och fin han fick namnet Musse.

Sedan gick den en tid några månader och det blev nytt år och då i Mars så var vi och hämtade ytterligare en hund hos Pia Lappia Reflextion of Gold ( Loppan). Nu hade vi hux flux 3 Mittlar så roligt lite behändigare hundar än samojederna både vad det gäller uppfostring, träning och pälsvård.

Vår första valpkull föddes i Oktober 98 det var Mimmi vi hade  varit och parat henne i Laholm med en hane från en av Gun Olofssons ( Dazzling Flash) första kullar. Det blev tre valpar två svarta hanar och en varggrå tik. Den grå tikvalpen var så fin så den behöll vi och det ångrade vi inte sådan härlig hund Champex´s Hot Lips (en sådan hund får vi nog aldrig igen) Vi kallade henne Tassemaja hon blev Sveriges första Internationella utställnings champion och även många andra titlar fick hon.. Nästa kull blev Loppans och den föddes i Juni 99 och i den kullen behöll vi Isa-Dora (hon lever fortfarande i skrivande stund blir15 år till sommaren). I den kullen var också Isa-Bella ( DILBA) hon blev en av Sveriges bästa Agility hundar så hon fick många agility titlar en helt fantastisk hund så duktig en duktig husse (Tobias) också.Så rullade det på 99 så kom våran svarta hane Rikarlo Solo från England han var tre år en liten kort hane mycket fin blev snabbt Champion han var efter kända Lionlike Riker.

Vi har försökt att hålla fast vid den modell  och typ av Mittelspitz som vi först såg så vi har kanske samtidigt varit lite fega men vi ville ha det så. I skrivande stund så har det blivit 27 kullar från då första 1998 till sista nu 2013.

Dessa hundar är så härliga det har ju alltid bara varit Jag min man Lennart och så våra hundar det har varit vår familj. Vi har två stora familje medlemmar också men de bor i stallet Bolle och Amanda och vet ni Bolle han fyller 32 år nu i Mars har haft honom sedan han var två år. Amanda fyller bara 29 år hon var 15 år när hon kom. Jag har alltid varit intresserad av hästar också började rida när jag var sju år.

Vi har varit utställningsintresserade också var på första utställningen i Stockholm då med en Samojed junior Häfveröd´s Cimbo köpte honom 1984. Vi fick då blodad tand har sedan ställt ut på ett antal utställningar varje år.

Det var någon som frågade om vi tyckte att det hade hänt några förändringar med rasen på senare år. Ja det har det gjort det har blivit väldigt olika storlekar på hundarna och olika typer och att man kanske inte alltid ser en tydlig könsprägel på många individer. På utställning ibland när det är BIR och BIM ser man inte vem är hane och vem är tik, så ska det inte vara en. Detta med att det måste mätas in är ju lite nytt behövdes inte förut var det en mittel så var det.  Mätningen hör ju ihop med att man nu börjat blanda Klein och Mittel det skulle vi ju inte göra bestämdes för många år sedan men görs nu i alla fall, vi har inte gjort det bara använt mittel. Valp köpare vet ju kanske inte hundra då om det blir en Klein eller Mittel de köpt. Jag tycker också att hundarna blivit som jag brukar säga ulligare och gulligare med mycket päls, är nog kanske för att det finns pomme bakom många klein. Vi har ju aldrig haft några riktiga pälsmonster. Jo ett vi köpte en hund till från Pia han var såld så vi köpte honom an Nette han hette Lappia Solero Exotic hade alltid päls han var tre år när vi köpte honom dåvarande ägare hade inte fått någon ordning på honom. Vi ställde ut honom omgående Lennart visade honom första gången i Hässleholm domaren sa var Gud vilken läcker hund. Han tog tre cert på raken och blev champion, han hade även när han var urfälld päls. Det har nog blivit mycket mer olika färger på Mittlarna det tycker jag nog. Vi har försökt att hålla mer rena färger men vi köpte ju Lupus han var halv Finne så då fick vi in lite sobel färg.

Sedan tycker jag det har exploderat med valpar varenda människa som har en tik måste ha valpar,

Varför måste det vara så? Jag / Vi har känt det så att vi fått stå tillbaka lite för att det finns så många valpar redan. Jag har tre tikar som inte haft några valpar alla behöver inte ha det jag har inga barn. Alla våra hundar har bott hemma hos oss har aldrig haft någon på foder vill själv ha koll på mina hundar under hela livstiden. Man lär sig mycket om de olika åldrarna och åldrandet och de äldre lär valparna.

När jag var liten så ville jag ha en hund men fick inte det för jag hade en hyper allergisk storebror. Då sa mina föräldrar när du blir vuxen och får eget då får du skaffa hund. Måste säga att det har jag sannerligen gjort många gånger om. Det var tur att jag hittade en man som även tycker om djur och som gillar att åka på utställningar vi åker alltid tillsammans det är vårt nöje. Vi jobbar ju även tillsammans i vårt företag. Detta år 2014 blir det 19 år sedan första Mitteln kom till oss och vi ångrar inte detta. Vi älskar dessa härliga hundar vår familj.

Barbro Elvingsson kennel Champex´s

 

 

26.03.2014 20:44

Idag så har jag varit med min kropp hos veterinären nej  doktorn på vårdcentralen menar jag, det var vi i affären som hade veterinären hos oss. Jag ska in och röntga händer och fötter och många blodprover togs, så snart får jag en diagnos det blir bra då har jag det att säga när jag har ont att jag har ju faktiskt detta vad det nu blir. Jag hade med mig lilla I-Zolde till vet. hon fick pass och rabies spruta, Brunis påfyllnad rabies och lilla Pigge fick en besiktning han ska ju åka på Lördag. Allt gick bra lilla I-Zolde är så duktig och de andra med för den delen. Lennart har hämtat fint gott hö till Bolle och Amanda så nu får de hänga med ett tag till gamlingarna.

23.03.2014 16:56

I veckan som gick var det borstning, tandstensborttagning, kloklippning som gällde. Det var de hundar som skulle följa med till Malmö på utställning de var, Cornelia, Polly, Skrållan, Brunis och Pigge. Det var lite problem för mig fick ju en svullen högerhand men på Lördag morgon så hade svullnaden gått ner ganska mycket. Det var första gången som Pigge skulle ställas ut men han skötte sig jätte bra, Vi bodde en natt på hotell de gick bra Pigge och de andra skötte sig och vi med. De var jätte lång kö in till utställningen och framför oss hade vi en ung större hund som bara skällde hela tiden. Brunis och Pigge gick i koppel och flickorna fick åka vagn. Det var jätte irriterande med denna skällande hund Brunis tyckte inte om detta men Pigge brydde sig inte svansen uppe hela tiden. Jag hann att träna lite i ringen med Pigge innan det började han var duktig. Så när det blev dags att gå in i öppenklass så var han lite van, han var jätte duktig skötte sig bra. Han fick very God inte så dåligt när det var första gången han blev trea i öppenklassen. Han var hur lugn som helst fast det var så mycket folk, hundar och sorl. Brunis blev fjärde bästa hane, Cornelia och Skrållan och Polly fick inte Ck dåligt. Vi fick iaf. Exelent och HP på vår uppfödargrupp det var ju bra vi gick in med två hundar var Lennart och jag det gick bra. Hade en spekulant på Pigge som var och tittade på honom på utställningen hon var imponerad av att han var så lugn hon blev nog lite förtjust i honom. Hon och hennes sambo bodde i Malmö men planerade att flytta ut på en gård. Hon ringde nu förresten och sa att de ville köpa honom så det blir att hämta honom på Lördag. Får bli besiktning i veckan då hos veterinären. Det är ju alltid roligt när det löser sig med hundar som kommit tillbaka och att de finns köpare som vill ha en färdig hund och inte valp, det blir nog bra detta. De hade haft en Pomme som de fått ta bort han var gammal.  

14.03.2014 20:30

Hej igen, idag är det Fredag och det härliga Fredags myset har infunnit sig skönt. Denna vecka har vi haft en prao i affären plus min andra lite äldre praktikant. Lotta har varit i fjällen med sin familj och åkt skidor men hon var tillbaka idag. Ibland är det lite svårt att hitta på uppgifter till prao eleverna denna vecka har varit ganska lugn inte så mycket varor som kommit. Då tog jag istället med lite hundar som hon kunde borsta på det är ju alltid omtyckt. Idag hade jag valparna med så det blev ju några rundor ut med dem under dagen det gick bra de går ganska bra i koppel nu. Lilla Skrållan fick även sina tänder putsade i Tisdags. Igår kom nummerlapparna till Malmö det ska bli så roligt att åka ut lite igen vi ska ha fem hundar med oss. Så nästa vecka blir det stor puts. Nu titta på Let´s dance Trevlig kväll.

09.03.2014 22:20

Veckan som gått har inte innehållit så mycket mest det vanliga som alltid är. jag har haft med mig Pigge några dagar till jobbet och då passat på att ringträna och få honom att stååååå fint, inte helt lätt. Den där lilla rumpan är ju så bra att sitta på nä nu ska det ståås istället. Har även tränat på bord och att stå där det kommer nog att gå. I Lördags så var valparna med i affären ifall det kommit någon hugad spekulant men inte denna dag. Nu får vi se fram emot en ny härlig vecka hoppas det blir varm och soligt.

01.03.2014 18:04

Nu är det Lördag igen det har gått en arbetsvecka det går så fort. Det har väl inte hänt så mycket det har varit som vanligt här på farmen i Grimhult.  I Onsdags så hade vi veterinär Drop-in i affären så då var valparna med och jobbade hela dagen. Vi passade på att ha lite koppel träning och var ute med dem Louise och Jag. Det var många patienter på Drop-innet våra valpar fick sin andra vaccinations spruta. Jag fick rycka in och hjälpa till med en sövd katt som skulle rakas, kissade ner sig så den fick badas och fönas också. De andra hundarna mår bra Pudde är mycket piggare nu det är härligt. Nu ska vi ha en trevlig Lördags kväll med god mat härlig 70-tals musik har köpt 2 nya CD. Senare blir det mello andra chansen.

21.02.2014 21:03

Jaha idag är det Fredag igen det är ju inte annat än Måndag och Fredag det går så fort. Igår så åkte I-Zaa till sitt nya hem hoppas det går bra, de nya ägarna har redan en hund från oss har haft två men den ena har gått bort. Detta blr en ny kompis till deras Cara Mia det blir nog bra. Det är som de fem ( detsommanintefårsäga) de försvinner en efter en. Nu är det bara I-Zam och I-Zack kvar av valparna där I-zam är den som ser riktigt fin ut  en silverfox ser han ut som finns en som heter så långt bak i stamtavlan.  Trevlig Fredag kväll.

16.02.2014 22:49

Idag har inte hänt så mycket har inte ens farit runt med golvmoppen jo lite föresten. Har varit ute ganska mycket med valparna idag när det varit så fint väder, men det har blåst så inte så jätte skönt men ändå lite sol. Lennart hjälpte mig att hålla valparna så jag kunde klippa klorna. Har hittat lite gamla pappers kort på gamla hundar bla. de första importerna från England det var framlidne Pia Wihlborg som tog in de första hundarna. Det var Rikarlo High Flyer en brun tik, Tymy Fashination en creme färgad tik och Springfarm The Thresher en guld färgad hane dessa tre var de första
mittlarna som kom till Sverige.

 

  

10.02.2014 22:52

Har ju inte skrivit något sedan i Torsdags så här kommer lite í efterskott. I Fredags så var jag i affären hade en klippning vid kl.11 vid 12 tiden kom Lennart in till MIg och frågade om Bolle hade täcke på sig nej det har han inte. Det var då samtal hemifrån byn att det var två hästar ute nere hos oss. Det var en annans hästar i byn som var ute men så ringde telefonen igen nu är era ute också, så det blev lite snoit sätta klipp hunden i en hage och åka hem. Jodå Amanda och Bolle var ute de hade väl fäktats lite när de andra hästarna var på andra sidan elbanden så en trästolpe hade gått av och banden åkt ner. Men det gick bra hästarna fick gå in istället och lugna ner sig lite. Passade även på att släppa ut hundarna en stund och äta lite sedan tillbaka igen till affären och klipp hunden matte hade kommit det var bara klorna kvar och lite fin puts. Lördag lugnt allt som vanligt, på Söndagen var jag duktig lite städ som vanligt men tog hundpojkarnas rum lite välare putsade fönster och hängde upp nya Pippi gardiner. Det blev ljust och fint, var ute och mockade i stallet och mockade hundbajs i trädgården ( den inte så glamorösa delen av hunderiet) men skönt när det är gjort. Blev även ett semlebulle bak och sedan semlor till kaffet denna Söndag.

Idag Måndag så har Pudde varit med på jobbet jag badade honom blåste honom torr. Han blev så fin och luktade gott, han går fortfarande med krage såret har inte läkt på benet.

06.02.2014 21:53

Igår var jag så glad för att Puddes sår var bättre och det var torrt och fint idag på morgonen också. Men när vi kom andra gången  efter att de fått

mat och skulle ut igen då hade han fått av sig krag jäkelen och slickat upp såret igen. Halva dagen var han med på jobbet och sen hemma har inte fått av sig den idag. Han är bättre i munnen också nu när han inte slickat så mycket på såret. Linköping ringde idag det går bra med I-Zor var väl lite kinkig med maten men han har ju bara varit där två dygn.

05.02.2014 22:53

Idag är det Onsdag och mitt i veckan, det börjar lugna ner sig med löpen här har ju haft två som löpt.

Det är lite besvärligt ibland med pojkarna man får bära in dem när de inte vill gå in och vill inte äta så bra

men nu börjar det bli bättre. I Måndags var jag och besiktade I-Zor igen för han åkte sedan igår till

sitt nya hem i Linköping. Nu idag tycker jag äntligen det börjar vända med Puddessår på benet tyckte nu

ikväll att det dragit ihop sig lite mer och såg torrt ut. Han verkar också lite piggare äter bättre han har fått

lite Royal mousse ihop med sin andra mat. Hoppas nu det blir bättre med honom.

02.02.2014 21:40

Det är ett tag sedan nu då vår M-kull föddes det var Isa-Dora som fick sin första kull och pappan var Soxs. Valparna

föddes 020202 lite häftigt med datumet. Det var fyra valpar i den kullen, Madonna, Maxi, Shadde och Pudde. Isa-

Dora lever fortfarande hon blir 15 år i början av Juni. Vi hade en kull som föddes för två år sedan 120201, Det var

Pigge, Polly, Japp, Nellie och Bettan ( dessa har namn på H i stamtavlan). Så idag blev det storkalas fyra hundar

hos oss som har fyllt år. Det blev hundtårta till alla hundar någon snodde mer än en bit så vi får väl se hur det blir

med magen i natt.

30.01.2014 23:06

Idag Torsdag har Pudde varit hos veterinär Helen Hult han har ett sår på ena bakbenet som inte vill läka.

Han är även ful i munnen men inte pga. tandsten utan det är något annat  vet. skulle kolla upp lite om detta.

Jag hade även med Polly och Pigge som fick rabiesvacc och var sitt pass. Det är löp också hemma hos oss

de gamla tanterna 15 år i år Dora och Kim är det som tycker att det är dags för valpar. Tokiga gamla hundar

men de två är riktigt mäktiga gamla damer.

25.01.2014 19:21

I Torsdags så var vi med valparna hos veterinären så de blev vaccinerade, chippade och besiktade. det är ingen som ska åka just nu

men tycker det är bra att besikta ändå så man vet att allt är ok. Den lilla tiken I-Zolde ska stanna har vi bestämt hon är så jätte charmig

och har verkligen DET. Nu idag har vi haft besök av valpspekulanter från Linköping de väljer mellan I-Zor (har en till på honom som inte

bestämt sig ännu) och I-Zam. Tror nog de tar någon i alla fall. Det går jätte bra med Harry och den nya familjen det är härligt känns bra.

19.01.2014 18:57

Idag är det Söndag och den så kallade vilodagen. Detta är dagen då man ska försöka göra så mycket som möjligt, städa , tvätta  mocka ut extra mycket hos hästarna och ge dem ny spån. Kanske hinna en promenad med hundarna. Men idag tog vi det faktiskt lite lugnare det blev inte så mycket städ, det håller sig renare nu när det är så kallt. Valparna har varit ute en stund idag det är ju så kallt vågar inte ha dem ute så länge. Nu ska jag gå och ge sista hundgänget mat denna dag, är bara valparna som ska ha en gång till.

18.01.2014 17:50

Igår åkte Harry iväg ska prova om det går bra är ett par där mannen är ny bliven pensionär och

hon jobbar halvtid. Det är ju bra då är alltid någon hemma då han inte vill bli ensam han hade

separations ångest när han kom från Köping. Hoppas att det går bra annars får han nog stanna

hos oss då provar jag inte mer. Kim har börjat löpa in i det sista ska det försökas bli med valpar

hon blir ju 15 år den gamla tanten. Nu har vi ätit gott och sitter och jäser trevlig Lördag alla.

16.01.2014 22:43

Idag är det Torsdag inte så mycket som hänt det är ju de vanliga sysslorna alla dagar som ska göras.

Lite jobb också har bla. haft två säljare hos mig i affären, Pigge fick följa med på eftermiddags passet.

Det har varit kallt idag och ska visst bli värre imorgon.

Välkommen till vår bloggsida, här ska jag försöka att skriva lite ibland om oss och våra hundar, katter och kanske lite häst. Vår passion är ju mittelspitz vi älskar dessa hundar de är vår familj.

Blogg

21.11.2020 12:49
2020 började med att vi fick en kull med valpar föddes 13 januari och levererades i Mars. Vi behöll en tik Na-Thalie hon är svart är i skrivande stund 10 månader.  Det har ju inte hänt så mycket detta konstiga år inga utställningar det är ju vårt stora intresse så lite tråkigt år. Det har fått...
11.02.2020 13:23
Har helt missat detta år men lite hände i allafall.Vi var i Danmark närmare bestämt Roskilde där blev T-Mimmi Dansk Champion och Brunis var med och han blev Dansk Veteran Champion. Ena dagen fickk Lennart visa upp Brunis i två extra varv alla andra fick stå stilla. Domaren var så imponerad av hans...
05.01.2019 12:36
Nu uppdaterar vi lite för resten av 2018 .I Juni månad hände inget som var hade med hundarna att göra men vi var på bröllop en brorsdotter som gifte sig. Vi var Skeda kyrka och resten av bröllopsfestligheterna hölls på Bjärka Säby gamla slottet.Nästa månad  16 Juli kom lilla Smilla ( Fairdogs...
23.05.2018 17:14
Herre gud, det var länge sedan jag skrev något här inte sedan 2016. Förra året 2017 hände väl egentligen inte så mycket men vi fick i allafall till en liten valpkull. Det blev tre små svarta tikvalpar. En av dessa behöll vi det är lilla Jinnie en flyttade till Påskallavik och en till Norge.Vi köpte...
26.11.2016 20:15
Det är otroligt vad tiden går är ett halvår sedan jag skrev något här sist. det har varit ganska lugnt inga mer döda hundar iallafall om tur är. Vi var hemma hela sommaren och första utställning efter Vejjen blev Gotland x 2. Fredagen den fjärde Augusti skulle vi med färjan i Oskarshamn 18,30 vi...
14.06.2016 22:27
Maj månad blev både en glad månad och en sorglig månad. Benjamin blev sjuk började med svullen förhud och slutade efter ca 10 dagar med en död Benjamin cancer inte roligt alls.Rasspecialen i Hässleholm blev däremot en glad tillställning. Vi åkte dit med husbil och bodde på den tillfälliga campingen...
22.04.2016 20:58
Nu är det vår men värmen vill inte infinna sig riktigt men den kommer. Det är lugnt på hundfronten förutom att det är löp. Vi har nu äntligen fått till en parning och det är lilla söta Hottie. Pappan till de kommande valparna? Den karamellen suger vi på ett ett tag till.
03.02.2016 20:29
Det är ett tag sedan jag skrev något lte svårt att hinna med ibland. Det har väl inte hänt så jätte mycket det går sin gilla gång. Hundarna mår bra även gamle Jim han pinnar på 15 år ocIh 6 månader har han fyllt. Lilla Izolde har fyllt 2 år ska börja att ställa ut henne i vår. Hon är inte utställd...
20.12.2015 20:48
Idag har vi varit i skogen och huggt julgranen,, Hottie, Polly och Skrållan var med.
02.10.2015 16:24
Det var ett tag sen sist det som hänt är bland annat detta. Vi var i Ronneby på utställning det är alltid andra helgen i Augusti. Den som det gick bäst för var Cornelia som blev bästa tik och BIM. Efter detta så blev det dags att åka till Bornholm på tvådagars utställning. Det var första gången vi...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Kontakt

Kennel-champex-s www.mittelspitz.se, www.champex.se, www.mittelliv.se 0723266522