Sista halvan av 2018

05.01.2019 12:36

Nu uppdaterar vi lite för resten av 2018 .

I Juni månad hände inget som var hade med hundarna att göra men vi var på bröllop en brorsdotter som gifte sig. Vi var Skeda kyrka och resten av bröllopsfestligheterna hölls på Bjärka Säby gamla slottet.

Nästa månad  16 Juli kom lilla Smilla ( Fairdogs Aroma) in i våra liv en svart och vit mittelspitz tik hon var 3 månader. Hon var så härlig badtokig fick en egen pol som hon kunde bada i. Jag har ju alltid önskat mig en skäckig häst men har inte blivit någon. Men nu har jag en skäckig hund  färgen kallas  för particolour jippi hon är jättefin.

Vi åkte till Ronneby på utställning det är alltid 2:a helgen i Augusti campade en natt på fotbolls planen där i brunnsparken. Det är alltid trevligt i Ronneby utställningen är inne på brunnsområdet så det är väldigt fint där.

Den hund som det gick bäst för var gamle Bruni (Toblerone) han blev bästa hane bästa veteran och BÄST I RASEN. Han tävla sedan i final i Veteran  Bäst in Show där alla gamlingar i olika raser möts. Han var äldst av alla det talade speakern om för publiken och han blev BÄST IN SHOW VETERAN trea det är fyra som plockas ut. Det var ju jätteroligt han fyllde 13 år nu i December.

Helgen efter 18-19 augusti var det dags för utställning på Danska ön Bornholm. Vi åkte fredagen  med båt från Ystad till Rönne och vidare sedan till campingen där. Lördag blev Brunis bästa hane och bästa veteran och BÄST I RASEN Carinas L bruna tik blev Bästa tik. Det var även premiär för Smilla och Liam dom tävlade i Baby klass Smilla blev BÄSTA BABY VALP så hon och Brunis fick tävla i final Brunis två gånger. Det blev precis samma resultat andra dagen den lilla Smilla var helt suverän så duktig liten hund. Vi hade bra väder nästan lite för varmt och soligt bräne mig som vanligt.

Vi gjorde lite utflykter Lördag, Söndag och Måndag det finns mycket att utforska på denna ö. Vi var bla. nere i Haslö där vi gick promenad med hundarna sedan var vi inne på en liten fiskrestaurang och åt.  Det var fisk buffe så mycket gott det fanns där kommer vi att åka dit fler gånger. Vi var även och tittade vid Helgedoms klipporna och tittade man blev helt fascinerad och svag i benen men det var fint. Var också uppe vid Hammerhus och tittade det är en stor gammal Borg sevärt. Vi åkte hem på Tisdag förmiddag och var hemma i Småland framåt kvällen min syster och mamma var hundvakt åt hemavarande hundar.

Nästa utflykt blev till Öland och Böda där vi campade två nätter det gick inte så bra med hundarna jo Brunis blev BÄSTA VETERAN och WILLE fick ett CERT det var NILS MOLIN honom tyckte Wille om. Polly blev andra BÄSTA TIK  och Mimmi fjärde BÄSTA TIK. Vi hade trevligt Sören och Anna-Lena var med fast dom inte ställde hund.

Vid Alla Helgons Dag var det utställning i Växjö och vi var där på Söndagen. Brunis BÄSTA VETERAN Hane två med CK. Polly BÄSTA TIK TVÅ bästa tik etta blev en DOTTER till EDDIE.

Sista utställningen blev i Stockholm vad vi nu skulle dit för den domaren tyckte inte om mycket. Har nog aldrig varit med om en domare som delat ut så många VG. Så slut på detta år tar nya tag framåt våren. GOTT NYTT ÅR .


Kontakt

Kennel-champex-s www.mittelspitz.se, www.champex.se, www.mittelliv.se 0723266522