Glädje och sorg

12.07.2015 10:20

Sommarens största svenska hundevenemang är nu över. På Torsdagen efter att våra två hundvakter installerat sig åkte vi mot Tvååker i Halland. Vädret kunde varit bättre från Växjö och tills ett par mil från Tvååker regnade det och värme på jag frös. Det är nog första gånget det behövts värme i Juli månad i bilen.

När vi kom fram till slutmålet var det parkering med husbilen ni kan tänka er efter allt regn och en åker hur det var. Många körde fast med en gång och fick hjälpas loss vi hittade en plats och Lennart sa får se om vi kommer loss när vi ska hem.Platsen bredvid oss förblev tom då många fastnade där så det kan bli. Kvällen och natten full storm så det gällde att allt var fastsurrat Lennart fick gå ut en gång på natten och kolla det blåste och slet i bilen som bara den men allt klarade sig.

Det stillnade lite sedan på morgonen som tur var. Vi var första ras i ringen det började kl.9 så det blir alltid lite stressigt vi gick in straxt före kl.7 och satt upp tältet. Eddie var 6:e hund in han blev 5:e bästa i championklass han ville inte riktigt vara med denna dag. Lilla Polly fick bara ett VG men all hennes päls låg hemma i soptunnan så hon var ju inte så fin men så är det vår ras fäller ju två ggr/år. Cornelia däremot föll domaren i smaken hon fick excellent och Ck och blev bästa tik med cacib och slutade som BIM.Jippi, Jippi. Det var många tikar så många poäng.

Nästa dag Lördagen var vädret betydligt bättre sol och värme, härligt. Idag känns det bra sa Lennart Eddie var på bättre humör så det bådade ju gott. Idag var det Eddies dag han fick excellent och Ck vann championklassen och blev sedan bästa hane totalt och BIM, Jippi, Jippi. Sedan Pollys tur hon fick idag excellent men inget Ck. Cornelia fick även idag excellent och CK hon vann championklassen och blev sedan tredje bästa tik. Den tik som vann idag blev trea igår så ombytta roller.

Nu tillbaka till husbilen för att packa in allt det är lite prylar man har med sig som ska stuvas in i garaget. Det är Lennarts syssla så det blir rätt han har ett packsystem.Som tur var hade en bil framför oss flyttat så vi kunde köra ut framåt och slapp backa i den mjuka åkern sakta och säkert taxade Lennart ut bilen den väger ca 3850 kg med packning.Det gick bra vi kom iväg skönt, vi stannade sedan i Bredaryd för att rasta hundar och laga lite mat. Vi var hemma vid halv åtta tiden så allt gick bra och det hade gått bra hemma också.

Nu får det vara lugnt ett tag med hundutställningar men man är rätt nöjd efter två utställningsdagar. Det lite tråkiga som hänt är att Isa-Dora 16 år och en månad fått lämna in hon blev dålig och i sällskap fick hon sin vän Kim 15 år och 6 månader som också blivit lite skruttig med all rätt när man är så gammal. Så två nya stjärnor tändes på hundhimmelen i Tisdags.

Kontakt

Kennel-champex-s www.mittelspitz.se, www.champex.se, www.mittelliv.se 0723266522