Rasspecial, Danmark och lite till.

14.06.2016 22:27

Maj månad blev både en glad månad och en sorglig månad. Benjamin blev sjuk började med svullen förhud och slutade efter ca 10 dagar med en död Benjamin cancer inte roligt alls.

Rasspecialen i Hässleholm blev däremot en glad tillställning. Vi åkte dit med husbil och bodde på den tillfälliga campingen vid utställningsområdet. Vi hade sex hundar med men bara fyra som skulle ställas ut. Eddie ville inte uppföra sig riktigt så han kom inte ens med i bästa hane, så kan det vara ibland. Toblerone blev bästa veteran, bästa hane och blev till slut BÄST I RASEN och BEST IN SHOW 2. Polly blev fjärde bästa tik och bästa tik blev vår lilla I-Zolde så hon blev BIM och BEST IN SHOW 4. Det blev ju även uppfödargrupp och där blev vi också BEST IN SHOW 1. En mycket trevlig dag måste jag säga och vädret var lagom.

Den nionde Juni åkte vi med husbilen till Danmark vi var två bilar härifrån Anna-lena och Sören var också med  Sparven skulle också ställas ut. Det var långt vi åkte vid tio på fm och var framme halv åtta på kvällen 62 mil. Detta var Torsdagen så Fredagen var första utställningsdagen. Polly blev bästa tik med cert, cacib så hon blev Dansk Champion och även Svensk Champion denna dag hon blev BIM. Vädret var kanon nästan lite för varmt på dagen men svinkallt på kvällen men vi satt ute väl påklädda och hade det trevligt.

Lördag dag två Polly samma resultat som dagen innan Bästa tik och BIM. Vädret lika som fredagen varmt på dagen och jätte kallt på kvällen. Det var ett bra område som vi campade på tillfällig camping ett stort idrottscenter. Det var knäpp tyst om nätterna hördes inget brukar annars alltid vara billjud eller som i Hässleholm tåg var tjugonde minut.

Söndag sista utställnings dagen, Polly samma som tidigare bästa tik och BIM. det roliga var att denna dag fick I-Zam excellent och Ck och blev tredje bästa hane med reserv cert.

Taxen Sparvhök hade sin bästa dag på Lördagen då blev han bästa hane med cert, cacib och blev Bäst i Rasen. Han var den ende som fick in i stora ringen med sin husse.

Nu var det bara att gå tillbaka till husbilen och äta lite och sedan börja packa för hemresan. Vi kom iväg vid två tiden så det blev bra stannade ett par gånger och var hemma vid elva på kvällen. Allt gick bra det är skönt när man väl är hemma och inget hänt på vägen. Nu blir det inga utställningar på ett tag får bara bli någon dagsutflykt när vi är lediga.

Kontakt

Kennel-champex-s www.mittelspitz.se, www.champex.se, www.mittelliv.se 0723266522