Sex månader sen sist

26.11.2016 20:15

Det är otroligt vad tiden går är ett halvår sedan jag skrev något här sist. det har varit ganska lugnt inga mer döda hundar iallafall om tur är. Vi var hemma hela sommaren och första utställning efter Vejjen blev Gotland x 2.

Fredagen den fjärde Augusti skulle vi med färjan i Oskarshamn 18,30 vi var färdiga i god tid skulle möta upp Anna-Lena och Sören i Fliseryd ca. 16,15. Vi var färdiga att åka 16,00 allt inpackat och vi började åka vi har en liten egen väg ut till bygatan. När vi kommer ut till bygatan och ska svänga vänster börjar Lennart trampa frenetiskt på bromspedalen och utbrister DET FINNS INGEN BROMS. Som tur var gick det ju inte så fort så i med handbromsen och vända och köra hem igen. Jaha vad gör vi nu kommer vi iväg eller ska tillägga att det är vår ganska stora husbil det gäller på 3,8 ton. Ringer Anna-Lena och talar om läget och Lennart har krupit under bilen och börjat lufta bromsar och jag får börja att pumpa på pedalen. Ska vi hinna ska detta funka vi skulle ju vara tidiga för att få bra platser klockan är ju bara ca 16,30 nu. Det är ju tur att Lennart kan det mesta men han visste inte om detta skulle funka det var nåt med bromsoljan (jag kan ju inte sånt här).

Ringe Anna-Lena igen åk ni vi får se om vi hinner hoppas att vi gör det. Skam den som ger sig efter mycket om och men och många svordomar fanns det bromsar igen och vi åkte igen och den här gången funkade bromsen när vi kom ut till bygatan. Tjohho full sula mot Oskarshamn och vi hann innan grindarna stängdes, vilken jädrans pärs stackars Lennart.

Allt frid och fröjd och vi träffade vårt rese sällskap och åt ganska god mat i restaurangen. På Gotland när vi kom iland styrde vi kosan mot Kneipppbyn där vi skulle vara dessa dagar. Det var ju dubbelutställning och Brunis blev bästa veteran båda dagarna och även 3 dje bästa hane ena dagen. I-Zolde blev ena dagen bästa tik med cert och blev BIM. Bromsarna funkade hela helgen som tur var och även hem.

Fram och tillbaka till Ronneby blev det helgen efter där fick I-Zolde cert, bästa tik och BIM. Sedan blev det Böda i början av September (bromsarna funkar fortfarande) camping med husbilen. Toblerone blev bästa veteran, bästa hane och Bäst i Rasen.Ingen tik fick något. Efter detta blev det en tur till Åland i slutet av September Brunis blev bästa veteran och andra bästa hane blev slagen av en nio månaders junior.

Nästa mardröm blev när vi skulle till Herning i Danmark vi åkte på fredags morgonen vid nio tiden. Började bra hade ju god tid på oss vilken härlig dag ha, ha, ha. Lennart hade lagt på dubbdägg ifall skulle ju kanske bli snö.

Vi hade ju husbilen denna gång också skulle bli en härlig sista höstutflykt trodde jag. När vi kommer till västra sidan av landet och ut på E6 så går det bra ett tag men 1,5 mil innan Mölndal var det totalstopp det kröp fram knappt snigelfart ibland. Tiden gick vi skulle svänga av snart, vi hinner inte skulle vara senast 15,30 vid incheckningen vid terminalen. Ja vi skulle ju åka Göteborg - Fredrikshavn, kom upp en alternativ väg på GPS vi skulle spara fem minuter massa stoppklossar ute och det är ju inte så lätt att göra tvära svängar med 3,8 ton.

Lennart var i upplösnings tillstånd och jag alldeles tyst herre Gud vad är detta inte nu igen.Ska det alltid vara nåt när vi är ute nu. Men 15,38 körde vi genom porten det var fortfarande öppet det var fler som varit sena. Vilken jädrans pärs igen. Skönt vi kom ombord och kunde varva ner och Lennart lugna ner sig trodde han skulle få hjärtstopp.Det var ungefär 25 mil till Herning från Fredrikshavn åkte iland ca. 19,30 var framme ca 22,30 så det gick bra. Vi var på mässområdet så nära till utställningen.

Första dagen Eddie ut först championklass han ville inte alls svansen hängde och spänd som en pilbåge när domaren skulle känna på honom. Vad är nu detta, Brunis blev bästa veteran och 3 dje bästa hane och fick titeln Dansk Vinnare 2016 denna dag. I-Zolde fick bara vg hon ville inte heller visa sin fina sida, så är det bara ibland inget att göra åt. Dag två ställde vi inte Eddie han fick stå över, Brunis samma bästa veteran och blev Nordisk Veteran Vinnare 2016. Izolde inget denna dag heller. Det var skitväder hela helgen regnet bara öste ner. Efter utställningen på Söndagen så åkte vi till Rönde som ligger en bit ifrån Grenå så där låg vi på en liten trevlig camping sista natten. Båten hem på Måndagen 14,30 Grenå - Varberg åkte iland ca.18,30. Nu hade det ju snöat hemma en decimeter med snö så vi visste ju inte hur väglaget var. Men det var bra skulle enligt GPSen vara hemma 23,45 och det var vi faktisk. Det var bra vägar och lite trafik så Lennart kunde köra på bra, det var nästan bara när vi kom till Fliseryd som det var snö. Tack och Lov allt gick bra denna gång också, nu ska vi inte åka ut förrän till våren nu ska vi vara hemma och ta det lugnt. Glömde bort vi har ju fått en ny familje medlem Wille pille, Spetspatrullens Willamar vår nye förhoppningsvis avelshane.


Kontakt

Kennel-champex-s www.mittelspitz.se, www.champex.se, www.mittelliv.se 0723266522