Mycket har det varit

03.10.2014 20:32

Nu äntligen ska jag skriva lite det var ju ett tag sedan. Det har varit jätte mycket nu hela September det har varit öppet hus och utbildning hos en av våra grossister. Sedan var det ju Lennarts 60-årsdag en del planerande innan dagen D den 13 September. Denna dag den 13 skulle ju Lennart och jag vara lediga men blev ju väckta av larmet i affären straxt innan halv fem på morgonen. Kom på i bilen på vägen ner till Mönsterås, ja visst ja Grattis på födelsedagen Lennart. Det tog tid vi var inte hemma förrän kl. 10, så det blev lite bråttom att skala och koka potatis till salladen och städa det sista vi var ju tvugna att flytta om lite hundar också. Sedan sätta upp nät i trädgården så gästerna kunde gå in och ut utan att träffa på några hundar. Vi hann till och med att duscha och klä på ossså det gick bra, men det blev nog lite avslaget man tänkte ju på inbrottet i affären svårt att släppa det. Men det blev ändå en trevlig kväll med släkten och god mat.

Sedan var det dags för kusinträff ännu en lyckad träff alla var jätte nöjda och tyckte det var roligt. Det hade vi gjort bra Jag, Kristina, Maggan, Evald och Carina vi fick till och med en tack present för att vi ordnat detta, Tack. Vi var inte hemma förrän halv två på natten tiden går fort när man har roligt. Tack alla mina kusiner det var en rolig kväll.

Sedan var det dags för att åka utomlands till Finland fast bara till Åland (hundutställning). Vi åkte tidigt på Fredagen sex hundar hade vi med oss alla skulle inte ställas ut men ibland tar man med någon extra. Vi körde med husbilen tog i Norrköping av mot Strängnäs skulle köra över Uppsala istället för Stockholm. Det var mycket lugnare denna väg så det blev bra vi var uppe i god tid båten gick vid tre på em. Vi mötte där Majken och Lasse som skulle följa med på båt resan fram och tillbaks bara. Lite god mat blev det på båten och lite shopping så var det dags att gå iland. Sade hej då till syrran och Lasse vi skulle ju ses när vi kom tillbaka igen då hos dem på Singö.

Vi bodde på camping bara 300 m från utställnings hallen så det var nära och bra. På Lördagen åkte vi runt lite på Åland utställningen var inte förrän på Söndagen så en ledig dag, härligt. Vi var bla. vid Ålands enda slott Kastellholm och sedan på Mikael Björklunds restaurang Smakbyn. Där åt vi lite sen brunsch det var gott och mat i massor. Tillbaka till campingen nu skulle det borstas hundar mm. så de var fina till morgondagen.

Söndag morgon vaknade ganska tidigt men vi hade ingen brådska vi var sent i ringen tror det var 63 hundar innan Niro skulle in. Vi hade domarbyte hon var väldigt petig alla tänder räknades alltskulle vara perfekt. Niro fick excelent men inte ck, Cornelia fick vg, var inte i domarens smak och lite pälsfattig. Detta var svart och brunt går ju som olika raser utomlands, det var en jätte stor finsk svart hund som vann (gigantisk). Benjamin fick också bara vg så nu var vi inte glada alls. Nu var det Skrållan kvar, Lennart sa säger kärringen nåt om några tänder då ska hon få höra ett och annat. Det gick bra hon våga de nog inte annat, Skrållan fick excellent, ck, cert, cacib och blev bästa tik och BIM. Hon blev då Finsk champion och Nordisk champion och internationell champion, hon är Dansk champion och Svensk champion innan, det ni. Tur vi fick något så vi blev lite glada igen.

Båten gick halv sju på kvällen finsk tid så vi var i Grisslehamn ca åtta. Mot Singö där vi skulle ligga en natt Lennart hade lite jobb där på en skorsten hos Majken och Lasse. Vid fyra tiden på em åkte vi hemåt med våra sex hundar de bara lade sig och sov i sina bura de var trötta. Samma väg hem som upp vid 22 tiden var vi hemma, vi hade varit borta fyra dagar herre gud så länge nästan lite hem abstinens. Skönt när man är hemma och allt gått bra både med oss, resan och hemma, hundvakt och djuren hemma.

Kontakt

Kennel-champex-s www.mittelspitz.se, www.champex.se, www.mittelliv.se 0723266522